Malti | English | français | |
tursin | parsley | le persil | |
karfus | celery | le céleri | |
tewm [Arab.] | garlic | l'ail | |
basla / basal [Arab.] | onion(s) | oignon(s) | |
basal tal-qsari, xalotta | shallot(s) | échalote(s) | |
kurrat | leek | le poireau | |
asparagu | asparagus | l'asperge | |
qaqoċċ | artichoke | l'artichaut | |
faqqiegħ | mushroom | le champignon | |
spinaċi | spinach | les épinards | |
indivja | l'endive | ||
ħass tal-insalata | salad lettuce |
la salade la laitue |
|
kaboċċa | cabbage | le chou | |
pastarda | cauliflower | le chou-fleur | |
qaraħmar | pumpkin | la citrouille, le potiron | |
qaratwil | long marrow, squash | la courge | |
qarabagħli | zucchini | la courgette | |
ħjara / ħjar | cucumber(s) | concombre(s) | |
brunġiel | eggplant | l'aubergine | |
bżar aħdar | sweet/bell pepper | le poivron | |
bżar aħmar | hot/chili pepper | le piment | |
fulu / ful fażola ħadra |
bean(s) green bean |
haricot(s) le haricot vert |
|
piżelli [IT] | peas | les petits pois | |
ċiċri | chickpeas | les pois chiches | |
għazz | lentil | la lentille | |
qamħ | wheat | le blé | |
ħafur | oats | l'avoine | |
xgħir | barley | l'orge | |
qamħirrun | corn, maize | le maïs | |
ross [Arab.] | rice | le riz | |
patata [IT] | potato | la pomme de terre | |
ġidra / ġdur | turnip(s) | navet(s) | |
pitravi | beet, beetroot | la betterave | |
zunnarija, karrotti | carrot | la carotte | |
rafanella / rafanell [IT], ravanella / ravanell |
radish(es) | radis | |
tadama / tadam | tomato(es) | tomate(s) | |
avokado [Nahuatl] | avocado | l'avocat | |
żebbuġa / żebbuġ | olive(s) | " |